De ligging

"Een adembenemend uitzicht"

Cortijo Los Almendros ligt in het zuiden van Spanje, in Andalusië, op de grens van de Costa del Sol en de Costa Tropical. Ons huis staat in de provincie Malaga, waarvan de hoofdstad ook Malaga is. 60 km oostwaarts langs de kust vanaf Malaga bevindt zich onze ‘cortijo’. Nerja is de dichtstbijzijnde middelgrote stad (badplaats). Nerja biedt volop mogelijkheden op het gebied van strand, cultuur, sport, recreatie, winkelen en uitgaan.

Ons huis ligt op ca 3 km vanaf het witte dorpje Frigiliana, met leuke winkeltjes en restaurantjes. Wij kijken vanuit de bergen van Frigiliana uit op Nerja en de zee. Telkens weer horen we van onze gasten dat ze het uitzicht op zee adembenemend vinden! Cortijo Los Almendros ligt hemelsbreed op 3500 meter van de zee op een hoogte van 300 meter.

Het huis zelf ligt aan een rustige asfaltweg waar tweemaal daags een schaapsherder met geitjes langs komt. Er is veel privacy op het omheinde perceel met ongeveer 3000m2 tuin. Er is voldoende parkeerplaats en ruimte om het huis, in de tuin zijn diverse palmbomen, sinaasappelbomen, citroenbomen, olijfbomen, pruimenbomen en amandelbomen. In de directe omgeving van het huis kunt u wandelen, mountainbiken, paardrijden en er zijn een aantal restaurantjes op loopafstand.

Ons huis biedt een prima uitvalsbasis voor een gevarieerde vakantie. De eeuwige sneeuw ligt in de Sierra Nevada op 1 ½ uur rijden, Granada met het prachtige Alhambra op een uur en er is een golfbaan op 15 minuten afstand. Ook de steden Cordoba, Sevilla, Ronda en Marbella zijn prima te berijden.

Lees meer